Pups Plannen voor 2016 Puppy nieuws "Van Luighem" nestjes vanaf 2009

Pups

We hebben gekozen voor de Duitse Staande Draadhaar omdat het een allround jachthond is!
Wij fokken 1 à 2 nestjes draadhaarpups per jaar . Met de ervaring van generatie op generatie fokken wij
al verscheidene jaren. Alsook heb ik bij Syntra-west de twee jarige opleiding hondenfokker gevolgd en met succes beëindigd, dit om te zorgen voor de nakomelingen van onze honden.

Onze honden worden geselecteerd uit goede lijnen , we fokken enkel als de honden sociaal en gezond zijn.
Ze moeten voor ons ook voldoen aan de werkcapaciteiten en het uiterlijk . De pups die bij ons verkocht zijn hebben een degelijke vooropvoeding gekregen in het nest. Ze zijn perfect gesocialiseerd ! Uiteraard zijn ze ook ingeënt, ontwormd en gechipt, hun stamboom van de Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus (F.C.I.) getuigd van de raszuiverheid.

Wij zeggen soms “fokken is gokken” want je weet nooit 100% hoe de pups er later zullen uitzien of hoe
goed hun natuurlijke aanleg zal zijn. Maar 1 ding weten we ondertussen wel al 100% zeker, als je met kwaliteitsvolle honden fokt, dan krijg je zulke terug. Het zijn altijd dezelfde fokkers die goede honden hebben en fokken. Bij broodfokkers (mensen die het alleen doen voor het geld),
zit de kans erin dat ze nooit een kwaliteitsvolle hond verkopen. Zij hebben onvoldoende kennis en willen ook niet investeren. Er zijn meer broodfokkers dan men denkt! (extra uitleg staat ook op de site bij aanschaffen jachthond!)

Men krijgt bij ons ook een zelfgemaakte puppygids om problemen op te lossen en om het u zelf
gemakkelijk te maken bij de opvoeding.

Het werken en voorstaan is in onze honden gefokt en moet onderhouden worden. Het is aan de koper om het verder te ontwikkelen en te behouden, hierbij bieden wij ook onze hulp, ervaring om u hierbij wegwijs te maken.Het resultaat zal in hoge mate van uzelf afhangen. De hond zal u belonen voor deze inspanning. Die heeft u namelijk dubbel en dik terug wat u er aan energie in steekt.In een nest zie je grote verschillen qua grootte, bouw, kleur, karakter,… Uiteraard wil ik jullie helpen om de juiste pup te kiezen, de pup (hond) die bij u past!

Als de pup/hond bij de nieuwe eigenaar is, dan wordt er na een aantal weken contact opgenomen, om te
weten of alles goed verloopt; kwestie van nazorg!
Als hobbyfokker nemen wij onze verantwoordelijkheid op en willen we jullie, indien nodig begeleiden en helpen met problemen!

Als je geïnteresseerd bent aarzel niet en contacteer ons, eventueel kan je dan ook een pup bij ons reserveren. In het verleden is het al gebeurd dat al de pups al verkocht waren voor de geboorte.

 

Mei 2018

 

Pups Plannen voor 2014 Puppy nieuws "Van Luighem" nestjes vanaf 2009